Πως βοηθάει το Blog στην προώθηση της ιστοσελίδας σας.

 

Αρκετοί είναι αυτοί που δυστυχώς δεν έχουν κατανοήσει ακόμη τη σημαντικότητα του blog στην επαγγελματική τους ιστοσελίδα. Βέβαια, η απλή ύπαρξη ενός blog χωρίς το κατάλληλο περιεχόμενο δεν θα σας πάει πουθενά! Ας δούμε λοιπόν σε αυτό τον οδηγό τι είναι αυτό που αναζητούν οι περισσότεροι πελάτες όταν ψάχνουν στο διαδίκτυο και πως φυσικά μπορείτε να τους προσελκύσετε μέσα από το blog της ιστοσελίδας σας.
  • Επίλυση προβλημάτων και εκπαίδευση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι περισσότεροι χρήστες που κάνουν αναζήτηση στο διαδίκτυο ψάχνουν για πληροφορίες πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ή προσπαθούν να εκπαιδευτούν πάνω σε αυτό. Έχοντας αυτό στο νου σας, γράψτε ένα άρθρο που θα αναφέρει πως να λυθεί ένα συγκεκριμένο πρόβλημα.
  • Φτιάξτε αμφιλεγόμενα άρθρα. Τις περισσότερες φορές δεν αρκεί μία συγκαταβατική στάση για να κινήσουμε το ενδιαφέρον των περισσότερων αναγνωστών. Φτιάχνοντας λοιπόν αμφιλεγόμενα άρθρα, μπορείτε να τραβήξετε το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας και να τους παρακινήσετε να συμμετάσχουν στη συζήτηση που έχετε κάνει στο blog σας.
  • Μην γράφετε περισσότερα απ’ ότι χρειάζεται. Βλέπω αρκετούς που γράφουν ατελείωτες σελίδες και παραγράφους χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό νόημα. Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι βαριούνται να διαβάζουν πολύ, οπότε προσπαθήστε να γράφετε σύντομα και ελκυστικά άρθρα.
  • Φτιάξτε περιεχόμενο σε διαφορετικές μορφές. Τα πιο πετυχημένα blog posts που έχω κάνει (και με το καλύτερο conversion) είναι αυτά που είναι σε μορφή βίντεο. Σκεφτείτε λοιπόν πως ίσως θα ήταν καλύτερο σε κάποιες περιπτώσεις να προσφέρετε περιεχόμενο το οποίο θα είναι και σε βίντεο ή audio μορφή.
  • Γράψτε νέα που αφορούν τον κλάδο σας. Η κάθε βιομηχανία έχει νέα που αφορούν τους περισσότερους επαγγελματίες. Γράφοντας λοιπόν διάφορα σχετικά άρθρα, μπορείτε να τους κινήσετε το ενδιαφέρον.
  • Γράψτε διασκεδαστικά άρθρα. Είναι σίγουρα βαρετό οι αναγνώστες σας να διαβάζουν συνέχεια και συνέχεια την ίδια μορφή άρθρων. Εάν μπορείτε, γράψτε κάποιο άρθρο σε πιο χιουμοριστική έκδοση.
  • SEO Copywrite. Σε περίπτωση που έχετε ως στόχο να πιάσετε long tail keywords, καλό θα ήταν να εφαρμόσετε τεχνικές seo copywrite, προκειμένου να κερδίσετε περισσότερους επισκέπτες από τις μηχανές αναζήτησης.
  • Φτιάξτε μια σύντομη έρευνα ή ρωτήστε τους αναγνώστες σας τι είναι αυτό που τους αρέσει και τι όχι στο blog σας. Έτσι θα καταφέρετε να φτιάχνετε ακόμη πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο για το κοινό σας.
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο που θα μπορούσαμε να βάλουμε στην παραπάνω λίστα; Θα χαρώ να μου πείτε την άποψη σας και να το προσθέσω.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια