Black Hat Seo

 

Επειδή υπήρξε από κάποιους το ερώτημα πως μπορούμε να φτιάξουμε μία πυραμίδα από links χρησιμοποιώντας spam ή black hat μεθόδους, αποφάσισα να φτιάξω αυτό τον αναλυτικό οδηγό, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τους επίδοξους black hatters να κατανοήσουν πως δουλεύουν οι πυραμίδες. Για να το επιτύχετε αυτό, είναι απαραίτητο να έχετε ένα σύνολο από εργαλεία, προκειμένου να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα μία αποτελεσματική πυραμίδα
Οι πυραμίδες μπορούν να έχουν απεριόριστα επίπεδα, ανάλογα με το πόσο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός, τον οποίο θέλετε να χτυπήσετε. Επίσης, μπορεί να είναι μία αρκετά αποτελεσματική μέθοδος για να εμφανίσετε την ιστοσελίδα σας σε υψηλές θέσεις εύκολα και γρήγορα. Το γεγονός ότι μπορείτε να το κάνετε εύκολα και γρήγορα, δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και σίγουρα χρήμα.
 
Υπάρχουν διάφορα εργαλεία, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε αυτόματη υποβολή links σε profile forums. Ας γίνω λοιπόν πιο αναλυτικός. Όταν φτιάχνουμε ένα λογαριασμό σε ένα forum, μας δίνετε η δυνατότητα να βάλουμε ένα ή περισσότερα links μέσα στο προφίλ μας. Το προφίλ το διαβάζει η Google και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης και αν υπάρχει link μέσα σε αυτή τη σελίδα, κερδίζουμε θέσεις στις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης (SERPs). 
 
Έτσι λοιπόν, αρκετοί προσπαθούν να περνάνε συνδέσμους προς τη σελίδα τους, ή προς πυραμίδες, προκειμένου να καταταγούν σε καλύτερες θέσεις στο Google. Επειδή αυτή η διαδικασία είναι βαρετή και φυσικά χρονοβόρα, υπάρχουν διάφορα εργαλεία, τα οποία κάνουν τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει ο άνθρωπος. Κάνουν με λίγα λόγια αυτόματη εγγραφή στα forums και φτιάχνουν αυτόματα τη σελίδα του προφίλ σας. Έτσι σε μερικές ώρες, έχετε γεμίσει χιλιάδες links προς την ιστοσελίδα σας.
 
Αυτή η τακτική ήταν ιδιαίτερα διάσημη τα προηγούμενα χρόνια, αλλά επειδή η Google πήρε χαμπάρι όσους κάνουν αυτά τα κολπάκια, δεν έχει τόσο μεγάλη δύναμη αυτή η τακτική και φυσικά η υποβολή χιλιάδων links απευθείας προς τη σελίδα σας, μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα.
 
Τα πιο γνωστό εργαλεία για την υποβολή forum profiles είναι το Xrumer και το sick submitter. Και τα δύο είναι συνδρομητικά και το xrumer κοστίζει αρκετά ακριβά. Νομίζω πάνω από 200$ το μήνα αν θυμάμαι καλά. Είναι το πιο γρήγορο εργαλείο και πραγματικά μπορεί να υποβάλλει τη σελίδα σας σε χιλιάδες προφίλ σε ελάχιστο χρόνο. Το βασικά μειονεκτήματα του είναι ότι είναι ακριβό, χρειάζεται δικό του server για να τρέξει γρήγορα και έχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας όταν κάνει υποβολή links.
 
Το sick submitter είναι η πιο φθηνή έκδοση από την άλλη και νομίζω κοστίζει μόνο 20$ το μήνα, αλλά αν ψάξετε στο internet θα βρείτε και κουπόνια με έκπτωση για να το πάρετε φτηνότερα.
Και τα δυο προγράμματα που αναφέρω κάνουν υποβολή forum profiles και blog comments. Το Sick Submitter μάλιστα έχει εξελιχθεί αρκετά και έχει πρόγραμμα υποβολής άρθρων σε article directories, σε link directories και σε bookmarking sites. Με λίγα λόγια με 20$ το μήνα έχετε ένα πολυεργαλείο, το οποίο κάνει αρκετά καλή δουλειά, αλλά είναι αργό.
Όλα αυτά τα εργαλεία πρέπει να συνοδευτούν και με κάποιο decaptca εργαλείο, το οποίο λύνει αυτόματα τα captca που έχουν τα διάφορα forums, blogs κλπ. Για αυτά υπάρχει χρέωση με το κάθε captca που επιλύουν και απ’ ότι θυμάμαι είναι 1 cent το κάθε captca. Πολύ καλό εργαλείο είναι το decaptcher.com, το οποίο επιλύει αποτελεσματικά τα περισσότερα captca και έχει μεγάλο βαθμό επιτυχίας.
 
Ας δούμε λοιπόν τώρα πως να κάνουμε μία αποτελεσματική black hat πυραμίδα και να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο να γίνουμε blacklisted από το Google bot. 
Αρχικά γράφουμε ένα άρθρο για το αντικείμενο που θέλουμε. Μετά, με τη χρήση ενός εργαλείου που ονομάζεται The Best Spinner, αλλάξουμε τις λέξεις του κειμένου αυτόματα. Με λίγα λόγια, βγάζουμε διαφορετικές εκδόσεις ενός κειμένου και έτσι το Google το θεωρεί ως μοναδικό περιεχόμενο. Παρόλα αυτά, το Google bot έχει γίνει αρκετά έξυπνο, οπότε καλό θα ήταν να υποβάλλουμε το συγκεκριμένο άρθρο σε καμιά πενηνταριά article directories και μετά να φτιάξουμε άλλο.
 
Για το επόμενο επίπεδο, φτιάχνουμε σελίδες με μοναδικό περιεχόμενο σε διάφορες δωρεάν ιστοσελίδες τύπου blogger, wordpress κλπ. Αυτές μετά βάζουμε links προς το κεντρικό μας site για να κερδίσουμε θέσεις εκεί.
Ας ανακεφαλαιώσω λοιπόν και να γίνω πιο σαφής. Στην κορυφή της ιστοσελίδας μας είναι η βασική μας ιστοσελίδα. Για παράδειγμα mysite.gr. Ακριβώς από κάτω, φτιάχνουμε διάφορες σελίδες στο blogger, wordpress, tumblr κλπ με μοναδικό περιεχόμενο και μέσα στο κείμενο βάζουμε link προς την κεντρική μας σελίδα, με το keyword που θέλουμε. Για να δώσουμε ώθηση σε αυτό το επίπεδο, φτιάχνουμε δεκάδες άρθρα με το The Best Spinner και τα υποβάλλουμε σε διάφορα article directories. Η υποβολή των άρθρων μπορεί να γίνει με το Sick Submitter, το οποίο υποβάλλει άρθρα ή με το Article Marketing Robot. Για να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική η πυραμίδα μας, χρησιμοποιούμε το Xrumer ή το Sick Submitter και κάνουμε blog comments και forum profiles πάνω στα άρθρα που έχουμε περάσει νωρίτερα.
 
Με λίγα λόγια φτιάχνουμε ένα δίκτυο από χιλιάδες σελίδες, οι οποίες δείχνουν με φυσικό τρόπο προς τη σελίδα μας και κερδίζουμε υψηλότερες θέσεις στο Google.
Σίγουρα θα αναρωτιέστε αν υπάρχει κίνδυνος να έχουμε κάποια ποινή από τη Google. Φυσικά και υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά επειδή το καλύπτουμε με τον τρόπο που σας έδειξα, δηλαδή με τα διάφορα επίπεδα, είναι σχεδόν απίθανο η σελίδα μας να γίνει blacklisted από το Google.
Αυτές οι μέθοδοι κυριαρχούσαν μέχρι τα μέσα του 2011. Αυτή τη στιγμή ο αλγόριθμος έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και αυτές οι μέθοδοι δεν πιάνουν τόσο πολύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αποτελεσματικοί και ότι δεν θα αυξήσετε τις θέσεις σας. Πρέπει όμως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη μεθοδολογία, καθότι θα μπορούσατε να χάσετε θέσεις αν κάνετε το λάθος και στείλετε όλα αυτά τα links απευθείας πάνω στη σελίδα σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια