Σχεδιάστε SEO με αποδοτικές τεχνικές.




Ο όρος "βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης" ή SEO  αναφέρεται σε τροποποιήσεις σε βασικά τμήματα της ιστοσελίδας σας που έχουν σκοπό να βελτιώσουν την κατάταξή  της στις μηχανές αναζήτησης. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν ως κύρια απασχόληση την  SEO.  Ορισμένες από αυτές θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι το SEO είναι μια σύνθετη εργασία που είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί με επιτυχία από τους ίδιους ιδιοκτήτες μιας ιστοσελίδας. Αυτό τις περισσότερες φορές είναι απολύτως ψευδές. 
Διαβάστε μερικές απλές συμβουλές που έχω να σας πω από την προσωπική εμπειρία μου.
  1. Βεβαιωθείτε ότι ο κώδικας σας είναι καθαρός και συνοπτικός. Αν το site σας έχει πολλούς κακογραμμένους και ανούσιους JavaScript κώδικες , τα bots αναζήτησης δεν θα είναι σε θέση να την ταξινομήσουν με αποτέλεσμα να αποκτήσετε  κατάταξή  σε χαμηλότερες θέσεις . Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ιστοσελίδες που είναι σχεδιασμένες με Flash έχουν περιορισμούς και  θα πρέπει να προσθέσετε με κάποιο τρόπο  κείμενο που θα αφορά την περιγραφή του περιεχομένου σας .
  2. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης μπορεί να βελτιωθεί και με την αλλαγή στο ύφος της γραφής σας. Η επανάληψη λέξεων-κλειδιών όσο το δυνατόν περισσότερο (χωρίς να δημιουργεί κείμενα χωρίς νόημα!)  βελτιώνει την κατάταξή σας. Γενικά η αύξηση της πυκνότητας των keywords  είναι ένας   παράγοντας που επιδρά θετικά σε  πολλές μηχανές αναζήτησης .
  3. Βοηθήστε τις αράχνες ιστού (Crawlers) στην αποστολή τους, και αυτές θα σας ανταμείψουν τοποθετώντας το περιεχόμενό σας σε υψηλή θέση. Οι αράχνες ερευνούν συνεχώς  το περιεχόμενό σας και αποθηκεύουν από το site σας δεδομένα και πληροφορίες βασιζόμενες σε δεδομένα όπως λέξεις-κλειδιά, επικεφαλίδες, meta περιγραφές κτλ. Αν εσείς  δημιουργείστε  ένα sitemap (χάρτη ιστοτόπου) στον οποίο θα απεικονίζεται ξεκάθαρα η ιεραρχία του δικτυακού σας τόπου, οι αράχνες μπορούν να πάρουν μια αίσθηση της δομής των σελίδων σας άμεσα και χωρίς να χρειάζεται να "ανακαλύψουν" συνδέσμους που θα οδηγούν σε κάθε ξεχωριστή σελίδα του ιστοτόπου σας.
  4.  Δημιουργήστε ένα robots.txt αρχείο και τοποθετείστε το στο ριζικό κατάλογο του website σας. Αυτόματα οι crawlers των μηχανών αναζήτησης θα ελέγξουν αυτό το αρχείο και θα αγνοήσουν τα αρχεία και τους καταλόγους που έχετε δηλώσει να μην ευρετηριαστούν.
  5.  Σκεφτείτε ένα θέμα για το οποίο είσαστε αρκετά εξειδικευμένος και έχετε σφαιρική γνώση. Έπειτα μπορείτε να  κάνετε  έναρξη ενός δικτυακού τόπου στον οποίο τα κείμενα και τα  άρθρα θα είναι γύρω από το θέμα σας. Αυτός είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος  με τον οποίο θα έχετε  σίγουρη επιτυχία  στο internet marketing.  Η δημιουργία ενός blog είναι ίσως ο ποιο ενδεδειγμένος τρόπος για να το κάνετε πράξη. Επειδή οι μηχανές αναζήτησης "εκτιμούν"  το αναλυτικά γραμμένο κείμενο που περιέχει πρωτότυπες πληροφορίες καθώς και τις τακτικές ενημερώσεις του περιεχομένου, μπορείτε   πολύ εύκολα να μετακινήσετε ένα blog αρκετά επάνω στις ταξινομήσεις.
  6. Χρησιμοποιήστε αντιπροσωπευτικό, περιγραφικό κείμενο για την ετικέτα  τίτλου της ιστοσελίδα σας , ώστε οι μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν τη σημασία του περιεχομένου του δικτυακού σας τόπου , και να εμφανίσουν το site σας σε σχετικές ομάδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Προσέξτε το κείμενο του τίτλου να μην ξεπεράσει τους 60 χαρακτήρες. Οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης δεν εμφανίζουν τίποτα πέρα από αυτό τον αριθμό. Τείνουν επίσης να δίνουν μικρότερη βαρύτητα στις λέξεις μετά από εκείνο το σημείο.
  7.  Συμπεριλάβετε meta περιγραφές τυχόν streaming media όπως ήχου ή βίντεο στην ιστοσελίδα σας, προκειμένου να βοηθήσετε τις μηχανές αναζήτησης να κατατάξουν σωστά το περιεχόμενό σας. Έτσι οι μηχανές αναζήτησης θα δώσουν  καλύτερη θέση στην ιστοσελίδα σας σε σχετικές αναζητήσεις .

Πως σας φάνηκαν όλα αυτά;
Δύσκολα;
Ακαταλαβίστικα;
Η βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας είναι αρκετά περίπλοκη;

Σίγουρα  μια καλή ιδέα είναι να ακολουθήσετε  συμβουλή ενός επαγγελματία . Ωστόσο , δεν είναι αδύνατο για τον μέσο χρήστη του διαδικτύου να  καταλάβει τις βασικές αρχές του SEO, να τις εφαρμόσει στην ιστοσελίδα του  και να κάνει  τη διαφορά. Ακολουθήστε τις συμβουλές μου και ξεκινήστε την αύξηση της κατάταξης στις  μηχανές αναζήτησης σας σήμερα !

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια