5 θετικά σημεία για την προώθηση ιστοσελίδων

Όπως σας είχα υποσχεθεί σε προηγούμενο άρθρο, σήμερα θα δούμε τι επηρεάζει θετικά την καλύτερη κατάταξη μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης.
SEO
  •  Το μοναδικό περιεχόμενο. 
Επειδή και εγώ είμαι ιδιοκτήτης αρκετών blogs, ξέρω ότι είναι δύσκολο να μπορεί κάποιος να έχει εντελώς πρωτότυπο κείμενο στην ιστοσελίδα του, αφού όλοι διαβάζουμε κι εν μέρει αντιγράφουμε ξενόγλωσσα websites. Όμως σας πληροφορώ, από δική μου εμπειρία, ότι είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να αποκτήσετε authority στα "μάτια" της Google.
Πως θα τα καταφέρετε;
Μα είναι απλό.
Γράψτε για κάποια αντικείμενα στα οποία είστε ειδικός, τα γνωρίζετε καλά και μπορείτε να εκφράσετε τεκμηριωμένες και σφαιρικές απόψεις για αυτά.
Αν δεν κατέχετε κάποιο θέμα, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να το παρουσιάσετε διαδικτυακά, τότε είναι απαραίτητο να συνεργαστείτε με επαγγελματίες που μπορούν να ασχοληθούν με την συγγραφή των άρθρων σας.
  • Η χρήση των keywords (λέξεων κλειδιά)
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές συγκρουόμενες απόψεις για την χρήση των keywords σε ένα κείμενο. Η δική μου πρόταση είναι να μαρκάρετε με bold (έντονη γραφή) τις λέξεις που σας ενδιαφέρουν και να τις επαναλαμβάνετε τόσες φορές ανάλογα με το μέγεθος του κειμένου. Γράψτε τα κείμενά σας για να τα διαβάσουν αληθινοί αναγνώστες και όχι bots. Βλέπω σε ορισμένα site να κάνουν αλόγιστη επανάληψη των keywords με αποτέλεσμα ο πραγματικός αναγνώστης να μην μπορεί να βγάλει νόημα. 'Έτσι, ενώ αρχικά μπορεί να λάβουν μία καλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης πολύ σύντομα θα "πέσουν" αρκετές σελίδες αφού η Google προσμετρά και το ποσοστό εγκατάλειψης δηλαδή το πόσο γρήγορα θα φύγει ο επισκέπτης από έναν ιστότοπο.

  • Η ενασχόληση με τα social media
 Μπορεί τα περισσότερα social media όπως το facebook και το Twitter να χρησιμοποιούν nofollow  links αλλά σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του αλγόριθμου της Google o "ντόρος" που γίνεται για μια ιστοσελίδα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης την "ανεβάζει" σε εκτίμηση και έτσι κατατάσσεται σε καλύτερη θέση στο ευρετήριο των μηχανών αναζήτησης.

  • Ο καλογραμμένος κώδικας χωρίς σφάλματα
Αν δεν έχετε ασχοληθεί με προγραμματισμό είναι δύσκολο να μπορέσετε να διορθώσετε τέτοιου είδους σφάλματα. Μπορείτε να ελέγξετε όμως αν είναι σωστός ο κώδικάς σας χρησιμοποιώντας τα παρακάτω προγράμματα.
http://validator.w3.org/
http://www.css-validator.org/
Σας καθησυχάζω λέγοντας ότι ο συντελεστής βαρύτητας (που οφείλεται στα σφάλματα του κώδικα) για την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας δεν είναι πολύ μεγάλος.

  • Η χρήση των μετά δεδομένων
Αν και η google αγνοεί τα meta-keywords στην κατάταξη των ιστοσελίδων στο ευρετήριο της, σας πληροφορώ ότι άλλες μηχανές αναζήτησης, όπως η Bing δίνουν πολύ μεγάλη βαρύτητα σε αυτά.
Επίσης, το meta-content είναι αρκετά σημαντικό για όλες τις μηχανές αναζήτησης αφού είναι η σύντομη περιγραφή που θα εμφανιστεί μαζί με το link προς την σελίδα σας. Προσέξτε να γράψετε μία μοναδική  meta περιγραφή που θα περιέχει και τις λέξεις κλειδιά.

Αν θέλετε να προσθέσετε και την δική σας άποψη, γράψτε το σχόλιο σας παρακάτω.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια